Træn Træneren - 1. modul en stor succes

Træn Træneren - 1. modul en stor succes

Byggeriets Uddannelsers Talenttræner-uddannelse ("Træn Træneren") blev skudt i gang den 27. - 28. januar 2024, hvor 20 dedikerede Skills-trænere mødte op til første af i alt fire moduler frem imod 2025. Uddannelsen er en del af projektet "Vejen til medaljer", som bygger op med viden, tiltag og netværk mod EuroSkills 2025 i Herning.

Trænerne skal have et løft. De skal blive bedre på tværs af fagene, og de skal også have mentaltræning. Talenttræner-uddannelsen er skabt i samarbejde med Dansk Boldspil-Union (DBU), og derfor var det stærke kræfter som læringsinstruktør Steen Gleie og ungdomsforsker Søren Østergaard, der førte trænerne sikkert igennem modul 1. Der blev bl.a. talt om systematisk "brobygning", hvilket er helt afgørende for at skabe netværkseffekt i et attraktivt læringsmiljø. Desuden blev der udarbejdet individuelle træningsplaner og skabt det fedeste netværk på tværs af Tømrer-, Tækkemænd-, Anlægsgartner-, Struktør-, Brolægger-, Tagdækker- og Malerfagene.

Når vi kigger ind i sportens verden, er træningen af atleter så kompleks, at der kræves trænerlicenser for at kunne træne et talent eller elitehold. Derfor vil en opkvalificering af trænerne sikre, at der arbejdes med den sidste nye viden, metoder og best practice inden for træningsfeltet. Trænerne på byggeriets uddannelser skal i højere grad end i dag fungere som et korps. Det anbefales, at alle fag har en landstræner, men også at der inddrages andre faglærere som en del af trænerkorpset. I alt skal trænerkorpset bestå af i alt 25 personer, altså i gennemsnit 5 per fag.

Her vil afholdelse af lokale og regionale mesterskaber også være med til at sikre et tilstrækkeligt antal potentielle trænere til et decideret trænerkorps. Udover trænere vil også eksperter, workshop managers og andre relevante personer blive involveret i træneruddannelsen. Målet er at udarbejde et koncept for træning af trænerne, der kan lægge grund for den fremtidige træning ifm. internationale konkurrencer.

Vi takker CELF for at lægge lokaler til træneruddannelsen og DBU for et fantastisk samarbejde.