De kom, tryllede og sejrede

De kom, tryllede og sejrede

Stort tillykke til Steffen Ryberg og Lasse Kjeldstrøm! 

Fem hold anlægsgartnerlærlinge skulle fremtrylle et haveanlæg under DM for anlægsgartnerlærlinge på Have & Landskabsudstillingen i Slagelse i sidste uge. Alle anlægsgartnerlærlingene præsterede det allerbedste inden for anlægsgartneri og alle med flotte resultater, som trak et stort publikum.

Borgmester John Dyrby Paulsen kunne sammen med formanden for det faglige uddannelsesudvalg for anlægsgartneri, Flemming Madsen, kåre årets danmarksmestre fredag den 27. august 2021. Det blev Steffen Ryberg (Ålyst/Allan Larsen) og Lasse Kjeldstrøm (Lillevang/Aksel Nielsen) fra Kold College i Odense, der nu kan kalde sig Danmarks bedste anlægsgartnere. Vinderne fik også overrakt et rejselegat på 2.500 kroner fra Semitech A/S.

Lasse Kjeldstrøm syntes ikke, konkurrencen var specielt nervepirrende: ”Det var kun det sidste kvarter, hvor ventetiden var værst. Vi var selv godt tilfredse og kunne ikke gøre mere. Vi er lige blev udlært, men Jette Christiansen (uddannelseskonsulent hos Byggeriets Uddannelser) gav os lov til at være med i år.”

Begge vindere har lige bestået svendeprøven med et 12-tal og en sølvmedalje. Steffen Ryberg tilføjer med et skævt smil: ”Vi ville have smidt svendebrevet i puljen, hvis vi ikke vandt.”

Som noget nyt, var der en arbejdsmiljøpris, som Danske Anlægsgartnere står bag, og som skulle uddeles for første gang. Dommerne var generelt imponerede over alle deltagerne, men to af eleverne skilte sig ud og fik Arbejdsmiljøprisen på 3.000 kroner til køb af arbejdstøj hos Bacher: Emil Baunegaard Petersen (Greenwork ApS) og Tobias Lindgren Skrydstrup (Den Unge Gartner A/S) fra Roskilde Tekniske Skole.

Sponsoren af planter til dette års DM, Birkholm Planteskole ved salgschef Morten Schjellerup, var mødt op til kåringen og var meget imponeret over anlægsgartnerlærlingene:

”Qua mit arbejde i det faglige og lokale udvalg for planteskolegartnere er det naturligt for mig også at støtte de unge anlægsgartnere. Det har været meget spændende at se, hvordan de fem ens opgaver er løst på vidt forskellige måder. Vi er utroligt stolte af at være sponsor for de unge mennesker, der står i lære, og at kunne støtte med et godt sponsorat og gode planter. Det har stor værdi for os at gøre dem opmærksomme på os, og vi har skåret ned på annoncer for at være med til DM.”

Sponsor med vinderne

Morten Schjellerup fra Birkholm er glad for at kunne støtte de unge anlægsgartnere under DM.

Vinderne

Vinderne foran det flotte haveanlæg.