Gry Astrup vinder DM for murere

Gry Astrup vinder DM for murere

Gry Astrup, som er i lære hos Glenn Østergaard i Herning, vandt lørdag den 4. september Danmarksmesterskabet for murerlærlinge som den første kvinde nogensinde. Det er ikke gået ubemærket hen, og Gry har fået flot medieomtale og blandt andet været omtalt i TV2 Nyhederne mandag og interviewet i Radio4 Morgen samt DR1's Aftenshowet tirsdag sammen med sin stolte far, Kaj Astrup. Adspurgt om, hvad hun følte, da hun vandt, svarede hun:

"Det var vanvittigt. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle sige. Det var først næste år, jeg skulle prøve at vinde. Jeg skulle bare være med i konkurrencen i år for at se, hvordan konkurrencen forløb." Gry Astrup har været under uddannelse i to år og kæmpede blandt andet mod Danmarksmesteren fra sidste år.

Konkurrencen varede tre dage, og de 5 deltagere har været pressede hele vejen. Murerlandstræner fra EUC Nord, Finn Pedersen, var både overrasket og glad for Grys sejr:

"Det er altid svært at se, hvem som vinder, da kvaliteten først afsløres, når man virkeligt nærstuderer deres murværk. Grys arbejde var meget præcist, og hun var en sikker vinder. Jeg blev lidt overrasket, men også glad for Grys sejr. Hun er ambitiøs, målrettet og en knaldhamrende dygtig murer, så på den måde var det ikke så overraskende."

Konkurrencen har været en del af et større program, som samlet har været en decideret murerfestival. Fredag vandt murermester Søren Beikes speedbricking-konkurrencen, og ellers har der været liv og glade dage på pladsen foran murerteltet, hvor DM-konkurrencen foregik. Hos EUC Nord er uddannelseschef for Energi & Byggeri, Steffen Damgaard, overmåde tilfreds med forløbet:

"Jeg synes vi fik vist murerfaget fra sin allerbedste side. Konkurrencen var flot, men også FGU’s små stande om murerfaget var gode, og så havde vi mere end 500 8.klasses-elever på besøg i vores nye murerhal på EUC Nord. Jeg tror, vi har sået et par frø rundt og omkring, og jeg håber, at de unge får øjnene op for murerfaget, som er en super uddannelse med masser af muligheder. Og Gry har vist, at pigerne også kan være med helt i toppen."

Når Gry Astrup i april 2023 bliver udlært, vil hun gerne - med tiden - overtage sin fars murerfirma.

Klik her og se Gry og Kaj Astrup i DR1's Aftenshowet (spol frem til 23,24 minutter) 

 

Screendump fra DR1's Aftenshowet med Gry og Kaj Astrup

Gry og far Kaj Astrup interviewes af Mark Stokholm i Aftenshowet tirsdag den 7. september (Foto: DR)