Poul Nyrup bestyrelsesformand for EuroSkills 2025 

Poul Nyrup bestyrelsesformand for EuroSkills 2025 

Tekst: EUC Nordvestsjælland og foto: Børne- og Undervisningsministeriet, Departementet Center for Kommunikation og Presse

 

Der var ministerbesøg på EUC Nordvestsjælland i Holbæk, da børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil var på besøg sammen med tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen og en række repræsentanter fra blandt andre Skills Denmark mandag 1. november 2021.

EUC Nordvestsjælland lagde nemlig hus til offentliggørelsen af formanden for bestyrelsen for europamesterskabet for unge faglærte i Danmark i 2025.

Efter at blive budt velkommen af direktør Steffen Lund på EUC Nordvestsjælland og to elever fra skolen - bygningsstruktørelev Freja Lind Hermansen og elektrikerelev Mads Nordsted Sørensen - løftede undervisningsministeren sløret for, at Poul Nyrup Rasmussen vil stå i spidsen for arbejdet med at arrangere EuroSkills 2025, der vil finde sted i Herning.

Efter offentliggørelsen fortalte direktør Steffen Lund kort om EUC Nordvestsjællands arbejde med DM i Skills 2022 og om den positive udvikling, som skolen har oplevet de sidste par år. 

Derefter fik undervisningsministeren og bestyrelsesformanden mulighed for at få en snak med de to elever Freja og Mads om, hvorfor de har valgt den uddannelse, som de har, og hvilken betydning Skills har haft på deres uddannelsesforløb.

Mads Nordsted Sørensen, der er i lære hos Bravida A/S, fortalte bl.a., at han skal deltage ved DM i Skills 2022 i elektrikerkonkurrencen, da han var én af vinderne ved regionsmesterskaberne for elektrikere.

Ministerbesøget sluttede af med en rundvisning på EUC Nordvestsjællands afdeling i Holbæk, hvor undervisningsministeren, bestyrelsesformanden og de resterende gæster så nogle af skolens værksteder og mødte nogle af eleverne, der var i fuld gang på værkstederne. 

Poul Nyrup, Mads Sørensen, Freja Hermansen og Pernille Rosenkrantz-Theil

Fra venstre: Bestyrelsesformand Poul Nyrup Rasmussen, Mads Nordsted Sørensen, elektrikerelev og i lære hos Bravida A/S, Freja Lind Hermansen, bygningsstruktørelev og i lære hos Aarsleff A/S, samt børne- og undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil. Foto: Børne- og Undervisningsministeriet, Departementet Center for Kommunikation og Presse.