Teknisk Isolering samles nu på AMU SYD

Teknisk Isolering samles nu på AMU SYD

AMU SYD bliver centrum for landets teknisk isolatøruddannelser, når erhvervsuddannelsen og en lang række korte AMU-kurser samles på skolen i Kolding.

At det faglige miljø styrkes er positivt for både elever og undervisere. Det fortæller Heino Svenningsen, der er direktør for AMU SYD:

 

”Alle vores undervisere på teknisk isolatør bidrager hver især med viden fra forskellige grene af branchen. Det gør at det faglige miljø bliver endnu stærkere og at underviserne internt kan vidensdele. Men det er klart, at de forskellige perspektiver også giver vores elever et bredere indblik i branchen. Og det er vi utrolig glade for og stolte af.”

Stor rift om de faglærte tekniske isolatører 

Selvom teknisk isolatør stadig er et mindre nichefag, er kompetencerne hos de faglærte særledes eftertragtede.

Det kan Ivan Bak, formand for Det Faglige Udvalg for isoleringsfaget, også berette om:

”Branchebehovet gør at der er stor efterspørgsel på fagpersoner, der ved noget om isolering. Det er der slet ingen tvivl om. Derudover er det vist ikke gået nogens næse forbi, at regeringen har fokus på den grønne omstilling og bæredygtighed, og derfor vil der også være stor rift om de nye faglærte tekniske isolatører.”

Og på AMU SYD er Heino Svenningsen også klar til at udvide skolens nuværende rammer, når skolen skal stå i spidsen for uddannelserne indenfor teknisk isolering.  

”Vi er klar med nye lokaler til uddannelsen og et specialiseret værkstedsmiljø, men vi sigter efter at inddrage et dobbelt så stort område, så Teknisk Isolatør pladsmæssigt bliver det største fag her på AMU SYD.

For tiden har vi 60 elever på hovedforløbet, og når vi samler al undervisning her i Kolding, vil der yderligere være 25 elever. Men med en stærk profil indenfor teknisk isolering håber vi at kunne rekruttere langt flere elever, og samtidig sætter vi ind med massiv markedsføring af uddannelsen.”

”Vi har konstant fingeren på pulsen”

AMU SYD har en stærk relation til de virksomheder, der arbejder med teknisk isolering. De er for eksempel på fornavn med ejerne af de forskellige virksomheder, og det gør, at kontakten bliver nemmere at tage.

”Vi kan ringe ud om en af vores elever og samarbejde med virksomheden om, hvordan vi bedst får skærpet elevens kompetencer og hvad han eller hun har brug for af færdigheder til næste praktikforløb. Det er en kæmpe styrke. Samtidig har vi med John Hvass et tæt forhold til branchen og til Det Faglige Udvalg, som sikrer at vi konstant har fingeren på pulsen og løbende kan udvikle faget.”

Det fortæller Heino Svenningsen, der håber, at antallet af elever vil vokse med 50 pct.

Læs hele pressemeddelelsen her

Og bliv klogere på uddannelsen som Teknisk Isolatør her

Foto: AMU SYD i Kolding

Foto: AMU SYD i Kolding