Skiferie i uge 7 eller talentcamp? For håndværkerlærlinge er valget ikke svært!

Skiferie i uge 7 eller talentcamp? For håndværkerlærlinge er valget ikke svært!

Godt 100 unge håndværkerlærlinge rejser ikke på skiferie i vinterferien som mange andre unge på deres alder. Næ, i uge 7 tager de på talentcamp på ZBC i Slagelse for at træne og dygtiggøre sig inden for deres fag sammen med de dygtigste faglærere inden for følgende brancher: anlægsgartner, anlægsstruktør, bygningsstruktør, murer, flisemurer og tømrer.

En væsentlig årsag til at etablere talentudvikling er at udfordre unge til at optimere deres læring og håndværk. Erfaringerne viser, at talenterne er der, men det kan være svært at samle større hold på de enkelte erhvervsskoler. Denne udfordring har ZBC og fire af de sjællandske erhvervsskoler sat sig for at gøre noget ved gennem en talentcamp, hvor der etableres særlige talenttilbud. Talentcampen har været afholdt to gange før med stor succes for både lærere og elever.

Med dette talenttilbud vil det være muligt at samle større hold af unge talenter på tværs af skolerne med de dygtigste faglærere og trænere, der i hele uge 7 vil sætte et særligt fokus på denne målgruppe ved at udfordre den enkelte elev fagligt og skabe fællesskaber på tværs af de seks brancher. Talentcampen afvikles i stil med en højskole, der ud over undervisningen indbefatter samvær og overnatning på skolehjem samt aftenarrangementer fra den 14. - 18. februar, og vi forventer, at ca. 100 elever vil deltage. For at styrke netværk og sociale relationer vil der også være en ekskursion til Femern.

Vi takker Boligfonden Kuben for at støtte projektet.

Gruppebillede fra talentcamp i 2020

Gruppebillede fra talentcamp i 2020