På dyrskuet kommer lærlingene i spil

På dyrskuet kommer lærlingene i spil

Da Byggeriets Uddannelser var på Roskilde Dyrskue i forrige weekend med brancheuddannelserne og STB, gik det ikke stille for sig. Der er altid mange gæster til dyrskue, men i år var der ligefrem publikumsrekord: Hele 119.182 gæster lagde vejen forbi Dyrskuepladsen.

Det er anden gang, Byggeriets Uddannelser er på dyrskue, og også denne gang var der bred enighed om, at det er et godt sted at møde målgruppen for især brancheuddannelserne. Her er der nemlig mulighed for at påvirke både den interesserede og deres familier med partner, børn eller forældre. Vi ved nemlig fra analyser, at den indirekte påvirkning også har en mærkbar effekt.

Både virksomheder og skoler var bredt repræsenterede og engagerede i standene og de aktiviteter, som fagene havde valgt at tage med. Her var fx støbning af mobilholdere i beton, maskinfører-konkurrencer og prøv selv-fugning. Blandt de mest aktive var tidligere maskinfører-lærling Anja Silja Mäkinen, som nu er ansat hos NCC (se videoen med hende herunder).

Hun var med for anden gang og guidede med stor tålmodighed både kvinder og mænd igennem de to udfordrende konkurrencer på maskinførerstanden, som primært var bemandet af tidligere og nuværende lærlinge fra Mercantec, Ulfborg. Uden lærlinge, skoler og virksomheder var det ikke muligt at lave det store set-up, som vores tilstedeværelse på Roskilde Dyrskue kræver.