Kosten er nøglen til en toppræstation

28. aug. 2024

Danmarks vigtigste landshold var i forrige weekend samlet til de sidste forberedelser inden WorldSkills Lyon 2024, der løber af stablen den 10. - 15. september. Hele sommerferien har de dygtige fagatleter trænet intensivt for at blive klar til VM.

Sportsdiætist Christina Wernberg Nielsen var én af oplægsholderne på den sidste landsholdssamling for Skillslandsholdet, og hun kom med gode råd og tips til kost - særligt til de vigtige mellemmåltider og væske under konkurrencer, hvor man skal præstere maksimalt, og ens blodsukker derfor skal ligge stabilt.

Hun sagde blandt andet:

- Kost og væske spiller ind og påvirker jeres præstation, når det virkelig gælder. Brug derfor kosten klogt til at sikre mentalt og fysisk overskud både op til og under konkurrencerne.

Udover tips til kosten har deltagerne til landsholdssamlingerne også fået gode råd om motion og er blevet mentaltrænet, så de er toptunede til VM både fysisk og psykisk.

Byggeriets Uddannelser deltager med fagene murer, flisemurer, tømrer og bygningsstruktør:

  • Murer – Tobias Ringberg Andreasen fra Jorton og EUC Nord
  • Flisemurer – Kristian Bak Hansen fra Hæstrup Murerforretning og EUC Nord
  • Tømrer - Andreas Sparre Højsted fra Gl. Holte Tømrer og NEXT København
  • Bygningsstruktør - Alex Overby fra Per Aarsleff A/S og AARHUS TECH
  • Bygningsstruktør - Niclas Friis Knudsen, HME A/S Byg og Entreprenør og AMU Nordjylland

Har du lyst til at læse mere om alle konkurrencedeltagerne og blive klogere på, hvordan de træner, og hvad de drømmer om, så klik her

Vi glæder os til at følge alle vores fagatleter!

På SkillsDenmarks YouTube-kanal livestreames åbningsceremonien tirsdag den 10. september fra kl.19.00, og afslutningsceremonien med medaljeoverrækkelser kører live søndag den 15. september fra kl.19.00.

Vores WorldSkills-deltagere 2024

Hele Skillslandsholdet + et wildcard: Bygningsstruktør Niclas Friis Knudsen, bygningsstruktør/wildcard Tue Larsen, Murer Tobias Ringberg Andreasen, bygningsstruktør Alex Overby, flisemurer Kristian Bak Hansen og tømrer Andreas Sparre Højsted.